Met Elkaar Dag 2014 (27/9)

Elk jaar op de vierde zaterdag van september (burendag) willen we de Met Elkaar Dag gaan organiseren.

Het doel van de dag is dat er binnen de buurten projecten/activiteiten worden gedaan, waarmee de onderlinge samenhang wordt versterkt en zodat men weet wat er in de buurt leeft en weet welke behoeften er zijn. Dit om het ‘noaberschap’ te versterken, want we moeten het samen doen nu en in de toekomst.

 

Daarnaast willen we bestaande initiatieven promoten zodat een ieder weet wat er al is, met de wens dit uit te breiden en/of te verbreden.

We vragen u daarom na te denken over klusjes of klussen die gedaan moeten worden, voor elkaar of voor je eigen buurt of dorp. Dat kan variëren van het voorlezen van iemand die al langer ziek is tot het opknappen van een speelplek en alles wat je verder nog kan verzinnen. Voor en door iedereen is het motto! Dus

  • ken je mensen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken
  • weet je in je omgeving iemand die gebaat is bij wat extra hulp voor een klus of ben je dat zelf
  • heb je een idee hoe je je eigen buurt/omgeving nog aantrekkelijker kan maken

Laat het ons dan weten!

Samen met de bestaande groepen en instanties die (vrijwillige) hulp verlenen en u allemaal als ‘vrijwilliger voor één dag’, willen we op 27 september 2014 zoveel mogelijk van deze klussen uit gaan voeren! Dat mag natuurlijk de klus zijn die u zelf heeft aangemeld, maar u kunt ook helpen bij een andere klus!

Helpt u mee? Voor u zelf, voor de ander, voor ons en dus zo ‘voor elkaar’!!

Comments are closed.