Met Elkaar Dag

NL Doet; wij doen mee, u ook?

Op zaterdag 21 maart kan je bij het Natuurbad Heidepark meedoen aan de landelijke NL Doet actie. In het kader van die actie organiseert St. Natuurbad Heidepark een snoei dag.

We zoeken vrijwilligers daarvoor vanaf 10.00 ben je van harte welkom. Er wordt voor koffie en broodjes gezorgd. Graag zelf snoeigereedschap meenemen.

Met Elkaar Dag 2014

Elk jaar op de vierde zaterdag van september (burendag) willen we de Met Elkaar Dag gaan organiseren.

Het doel van de dag is dat er binnen de buurten projecten/activiteiten worden gedaan, waarmee de onderlinge samenhang wordt versterkt en zodat men weet wat er in de buurt leeft en weet welke behoeften er zijn. Dit om het ‘noaberschap’ te versterken, want we moeten het samen doen nu en in de toekomst.

Daarnaast willen we bestaande initiatieven promoten zodat een ieder weet wat er al is, met de wens dit uit te breiden en/of te verbreden.

We vragen u daarom na te denken over klusjes of klussen die gedaan moeten worden, voor elkaar of voor je eigen buurt of dorp. Dat kan variëren van het voorlezen van iemand die al langer ziek is tot het opknappen van een speelplek en alles wat je verder nog kan verzinnen. Voor en door iedereen is het motto! Dus
ken je mensen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken
weet je in je omgeving iemand die gebaat is bij wat extra hulp voor een klus of ben je dat zelf
heb je een idee hoe je je eigen buurt/omgeving nog aantrekkelijker kan maken

Laat het ons dan weten!

Programma Met Elkaar Dag 2013

In een korte tijd kregen we een mooi aantal klussen aangemeld waarvoor inmiddels ook de nodige vrijwilligers gevonden zijn. Met dank aan ieders inzet, kunnen we op 21 september 2013 met de volgende activiteiten van start:

 • Anker (10.00 uur) / Brugstede (14:30 uur):
  op deze tijdstippen wordt muziek gemaakt door mw. Mulders. Ouderen, ook uit de buurt, die dat leuk vinden kunnen liedjes van vroeger meezingen. Een feest van herkenning!
 • Zwerfvuil opruimen:
  Op diverse plaatsen en tijden wordt zwerfvuil opgeruimd. Zie je ons lopen? Help even een poosje mee, we hebben materiaal genoeg! Samen maken we Lemelerveld weer schoon!
 • Dalmsholte (14.00 uur):
  bloemen houden van mensen en wij van hen! In het buitengebied bij Dalmsholte worden door enkele buurtbewoners bollen geplant. Zo denken we in 2014 nog eens terug aan deze mooie Met Elkaar Dag!
 • Anker (14.00 uur)
  Het terras aan de achterkant wordt weer netjes gemaakt: struiken gesnoeid en onkruid wordt weggehaald. Morgen aan de wandel in die buurt? Maak even een ommetje langs de vrijwilligers!
 • Brugstede (14.00 uur)
  Vrijwilligers van de Algemene Hulpdienst Graag Gedaan gaan een schoonmaakklus doen bij de PG afdeling.
 • Dorpsstraat/De Regenboog school/Allio (14.00 uur)
  In een groenstrook wordt onkruid vervangen door iets dat veel langer mooi blijft!
 • RIBW/De Enk
  organiseren een rondrit vanaf Anker (hele uur) en Brugstede (kwart over) van 11.00 tot 15.00 uur. Voor iedereen vrij opstappen en genieten van een rondrit door Lemelerveld met een uniek vervoermiddel!

Tot slot begint om 16.00 uur de (Amerikaanse) after party waarvoor iedereen is uitgenodigd. Wij zorgen voor een plek op het Kroonplein en een hapje. Neem je zelf iets te drinken mee?

Daar kan je ook meer informatie krijgen over de coöperatie Duurzaam Leefbaar Lemelerveld. De jubilerende Algemene Hulpdienst Graag Gedaan en Carinova zijn er ook bij en geven u graag uitleg over wat zij doen!